Iltasatusarjat

Olen kehittänyt tavaksi katsoa jotain sarjaa Netflixistä iltasatuna itselleni. Minulle luettiin lapsena varsin pitkään iltasatuja, mutta rakastin aivan liikaa tarinoita, että olisin voinut nukahtaa niitä kuunnellessani. Ne kuitenkin ohjasivat mukavasti ajatuksia päivän askareista tarinoiden maailmaan ja luultavasti iltasatuperinnettämme saa syyttää varsin mielikuvituksellisista ja tarinallisista unistani ja siitä, että opiskelen nykyään kirjallisuutta.

Toinen havainto, jonka tein, oli se, että nukahdan väistämättä joitain sarjoja telkkarista katsellessa. James Bondit, Star Warsit ja Neon Genesis Evangelion olivat takuuvarmoja nukuttajia. Jostain syystä ne olivat riittävän kiinnostavia ja viihdyttäviä, että jaksoin yhä uudelleen alkaa katsoa niitä, mutta riittävän yhdentekeviä, että aivoni alkoivat keksiä parempaa viihdettä. Se on hyvin hauras tasapaino, mikä täytyy löytää sen kanssa, mitä jaksaa katsoa, mutta mikä unettaa kuitenkin mukavasti.

Koska nykyaikana tabletti kulkeutuu kätevästi kaikkialle, ei tarvitse enää nukahdella näiden perässä sohvalle, vaan voi mennä suoraan sänkyyn nukahtelemaan näille. Sääli vain, ettei näitä esimerkkejäni löydy Netflixistä. Bondit pistivät minut unten maille vartissa, Tähtien sota pääsee siihen puolessa tunnissa ja NGE:stä en muista riittävästi, että osaisin arvioida.

Viime aikoina katselin sellaisen helmen kuin Blacklist, joka toimi tässä tehtävässään ihan kelvollisesti. Riippuen väsymykseni tasosta ja kauden vaiheesta nukahtamiseen meni yleensä 2-3 jaksoa.

Nyt minä alan etsiä uusia nukahtamissarjoja ja arvion niitä sitä mukaa, kun etsintäni etenee. Tein uuden välilehden testaamieni sarjojen arvioinnille ja toisen välilehden listalle kokeiltavista mediatuotteista.

Lisää saa toki ehdottaa. Oma kaveripiirini innostui ehdottamaan erityisesti scififtävämpiä sarjoja ja heidän makunsa tuntien, minulla on omat epäilykseni siitä, ovatko sarjat riittävän unettavia.

Kommentit

Suositut tekstit