Jälleen kulttuurin äärellä

Kesälomani niin harrastuksista kuin opinnoistakin alkaa olla ohitse. Studio Korppikelan sivuille pitäisi varmaan alkaa suunnitella Season of the Villainin toisen tuotantokauden ulkoasua ja Pahki ry:n ja Kultu ry:nkin sivuissa olisi päivittämistä. Pahki kokoustaa jo viikottain ja tuottajana sekä hallituksen jäsenenä pyrin olemaan aina paikalla.

Jotain olen kuitenkin saanut aikaiseksikin virtuaalimaailmassa. Kotisivuni Unottuvuus sai tänään uuden hemaisevan ulkoasun, jossa myönnettäköön on laiskasti lähinnä muutettu edellisestä ulkoasusta värimaailmaa. Samalla vaihtui myös blogin ulkoasu. Inspiraationa tälle uudelle värimaailmalle on viimeaikaisten vähemmistöteemojen mukaisesti käytetty lippua. Tällä kertaa kyse ei tosin ole sateenkaarilipusta, vaan transsukupuolisten tunnuksena toimivasta, kolmivärisestä lipusta.

Kirjallisessa maailmassa olen hiljalleen saamassa työn alla olevan romaanikäsikirjoituksen viidettä lukua valmiiksi. Tämä nivoutuu jossain määrin yhteen sivujeni uuden ulkoasun kanssa. Voisin nimittäin tässä vaiheessa paljastaa vähän tästä projektista.

Kirjoitan genrenä sitä, mitä mieluiten luenkin, eli spekulatiivista fiktiota. Tämä ei varmaan yllättäne ihmisiä, jotka minut ja lukumieltymykseni tuntevat. Ja kyllä, kuten nopeimmat ovatkin jo älynneet, teoksen päähenkilö on transsukupuolinen. Transmies, tarkkaan ottaen.

Minusta tätä aihetta käsitellään aivan liian vähän spefikirjallisuudessa. Vallankin, kun ottaa huomioon miten herkulliset puitteet sen käsittelemiselle olisi mahdollista luoda. Jos kirjailijalla on valta tehdä mitä tahansa, niin miksi sukupuolisuus tuntuu edelleen alueelta, johon ei juurikaan uskalleta kajota? Ehkäpä tähän tulee vielä muutos.

Käsikirjoituksen edistymistä voi seurata kotisivujeni romaanipäiväkirjassa.

Kommentit

Suositut tekstit