Visio versus laiskuus

On olemassa rajoituksia, joiden kanssa päädyn jotenkin aina napit vastakkain. Tällä kertaa en kuitenkaan puhu sukupuolirooleista, vaikka sekin kävisi minun tapauksessani hyvin esimerkkinä. Tarkoitan kotisivuja.

Aloittaessani kotisivujen pitämistä huomasin, että minua alkoi suututtaa, kun valmis sivupohja torppasi yritykseni muuntaa se visiotani vastaavaksi. En saanut vaihtaa navigaation linkkien väriä. Enkä saanut siirtää navigaatiota paikkaan, jonne olisin sen halunnut. Siitä alkoi tasapainottelu kahden voiman välillä: viitseliäisyyden ja visio-uskollisuuden.

Kun sivut koodaa alusta alkaen itse, voi päättää täysin itse kaikkien paikan, värin, muodon ja käyttäytymisen - jos siis osaa.

Lähtiessäni muuttamaan kotisivujen ulkoasua, minulla on aina jokin visio. Kaikki sen jälkeen on juurikin tasapainottelua sen kanssa, mitä viitsin opetella sekä näperrellä ja mikä vastaa parhaiten visiotani. Visiouskollisuus oli liikkeellepaneva voima, kun vaihdoin valmisulkoasusta html-koodaukseen. Se oli liikkeellepaneva voima, kun vaihdoin webs.comista (tai freewebsistä, kuten se niihin aikoihin oli) arkku.netiin. Sen sijaan viitseliäisyyden puute (suomeksi sanottuna laiskuus) oli se, miksi blogini on tällä hetkellä blogspotissa. Ja kyllä, törmään täällä siihen, että en saakaan tehtyä kaikkea oman pääni mukaan.

Ehkä tämä on se asia, jonka kanssa tulen painimaan, kun mietin joskus tulevaisuudessa haluanko perustaa omaa yritystä vai en. Tämä on toisaalta myös asia, mitä pitää miettiä myös monien muiden elämänvalintojen kohdalla: asumismuoto, lastenhankinta ja niin edelleen. Visio vs. laiskuus taitaa olla niin kutsutusti "story of my life".


Satunnainen sivuhuomio:
Tällä hetkellä webmasteroin useampiakin eri sivuja. Päivitin muun muassa tänään PahkiSpeksin sivujen ulkoasua. Mietin, että missä määrin mahdan tarvita ja mahdan haluta tarvita koodaustaitoa myöhemmin elämässäni. Tämä on ihan mukava näpertelyharrastus ja varmaan html-kielen ymmärtämisestä on apua myöhemminkin ihan töissäkin. Alan opiskelu noin ammattitasolla ei ole aiemmin varsinaisesti kiinnostanut, mutta alan taipua sille kannalle, että se ei olisi täysin mahdotonkaan suuntavaihtoehto. Ehkäpä voisin laittaa jotain kursseja aiheesta maisteritutkintoon?

Kommentit

Suositut tekstit