Pahki paniikkia

Unelman promokuva
Kuvaaja: Hannu Tolonen



"Jos vois tehä sellasen CV:n, että työnantaja tuntis siitä kaiken sen stressin ja työpanoksen, mitä on homman eteen tehnyt, niin tää produktio edistäis niin paljon mun työnsaantia." 
- Pääroolin näyttelijä vuoden 2013 PahkiSpeksissä.




Webmaster-taittaja-näyttelijänä voin sanoa, että tiedän tunteen. Istun tällä hetkellä Ylioposton mikrohallissa yrittämässä tallentaa neljättä kertaa Pitkän Kuuman Speksin käsiohjelmaa Dropboxiini. Pelkään, että hävitän sen muuten, jos se ei ole vähintään kahdessa eri paikassa tallennettuna.

Sain tältä illalta hommani valmiiksi jo puolitoista tuntia sitten, mutta tässä sitä edelleen istutaan tallentamassa. Aikani kuluksi väsäilin sitten ihmisille speksiaiheisia kansikuvia facebookkiin.

Pienennös tekemästäni a3-kokoisesta julisteesta
Oikeasti mä haluaisin vaan mennä kotiin syömään jäätelöä ja nukkumaan, mutta jos tää tiedosto häviää, niin siinä menee karkeasti arvioiden 20-25 tunnin työ hukkaan. Mieluummin istun siis tässä vielä hetken yrittämässä tallentaa, kuin otan mitään riskiä. Käsiohjelman pitäisi mennä painoon maanantaina ja lauantaina mulla ei ole juuri aikaa tehdä käsiohjelman hyväksi yhtään mitään. Siitä puuttuu vielä pari kuvaa, jotka lisään sunnuntaina, jos pääsen yliopistolle sisälle. Jos en pääse, niin ainoa vaihtoehto taitaa olla, että tuun tekemään sen maanantaina ennen kasin aamuluentoani.

Lauantaina siis minulla ei ole aikaa, koska me treenaamme melkein koko päivän ensimmäistä kertaa esityspaikallamme. Sen alkaa huomata yhdestä jos toisestakin asiasta, että aika on käymässä vähiin ja ihmisille on iskemässä paniikki. Enimmäkseen olen itse onnistunut välttämään kyseisestä mörköä, mutta muutamat seikat tuppaavat silti huolestuttamaan.

Joka tapauksessa, ainakin voi ajatella, että ensivuonna ollaan sitten viisaampia. Koko speksi on järjestön ensimmäinen ja monet tekijöistä olivat ensimmäistä kertaa mukana. Kaiken kaikkiaan tämä on todella kunnianhimoinen produktio hyvinkin monessa mielessä.

Ja haluan olla mukana jatkossakin. Ehkä erilaisessa työkuvassa, mutta mukana.


Kommentit

Suositut tekstit